A CollectSign, ami hiteles és jogszerű! - ügyféltapasztalat

közzétéve: 2023. október 19., csütörtök

Vannak helyzetek és szituációk, amikor kiemelten fontos az aláírás hitelessége és megléte. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, mennyire bízhatjuk magunkat a technikára, mennyire bízhatunk egy erre a célra létrehozott szolgáltatásban?

Valóban hiteles és jogszerű!  - Egy CollectSign ügyfél tapasztalata a szolgáltatással kapcsolatban

Az Avalon Car(e) Kft. egyik üzletága (https://www.avalon-care.hu) a bérautó kölcsönzés, mind céges, mind magán ügyfeleink részére. A költséghatékonyság érdekében olyan megoldást kerestünk, amely kiváltja a papír dokumentumok használatát, rugalmas, gyors, nem igényel nagy fejlesztést, éjjel-nappal elérhető, és teljes mértékben megfelel a magyar és az EU jogi előírásoknak. A másik fontos szempont volt, hogy a dokumentumok tanúk alkalmazása nélkül is teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősüljenek. Így leltünk rá az InfoScope Kft. CollectSign szolgáltatására. (https://alairom.hu/ ; https://collectsign.hu/)

Az Avalon Car(e) Services Kft. már évek óta használja az InfoScope Kft. CollectSign szolgáltatását, amelyet API interfész illesztéssel valósítunk meg a két rendszer között. Ezen időszak alatt tízezernél is több elektronikus dokumentumot (bérleti szerződést) írtunk alá ügyfeleinkkel.

Mindig is bennünk volt a kíváncsiság, egy kis félelemmel társítva, hogy mikor következik be az a pillanat, amikor ténylegesen a hatóság előtt kell bebizonyítanunk, hogy a szolgáltatás, amit használunk, és amelyről az InfoSCope Kft. állította, hogy mindenben megfelel a jogi előírásoknak, tényleg minden területet lefed-e.

Ügyfeleink bérautót bérelnek, és nem mindig a közúti közlekedés (KRESZ) szabályainak megfelelően közlekednek, amiért a hatóság közigazgatási bírságot szabhat ki az üzembentartóval szemben. Ezen esetekben nem az üzembentartó az, aki elköveti a szabálytalanságot, hanem a gépkocsit bérlő személy (Ügyfél), de ezt magyar jogszabályban leírtaknak megfelelően bizonyítani kell. Egy ilyen eset kapcsán hivatalos végzés igazolta, hogy a CollectSign szolgáltatás mindenben lefedi a jogszabályban előírt kötelezettségeket!

Köszönjük az InfoScope Kft. segítőkészségét és kiemelkedő szakmai munkáját! Csak ajánlani tudom, minden érintettnek, aki a papír dokumentumok elektronikus kiváltásában gondolkodik!

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem