GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az alairom.hu weboldal a CollectSign rendszer tájékoztató, ismertető oldala.

Mire alkalmas a CollectSign szolgáltatás?
A Collectsign egy informatikai rendszer, amelybe feltölthető és hitelesen kézi aláírással aláírható a PDF dokumentum, valamint (kézi) aláírási folyamat indítható, a dokumentumok és folyamatok nyomonkövethetők.

A CollectSignban kerülnek regisztrálásra azok az eszközök (mobil telefon, tablet) amelyeken a kézi aláírást el kívánjuk végezni. Az aláírási folyamat elvégzéséhez, a hiteles aláíráshoz szükség van a mySigno Signpad alkalmazásra is.
Helyileg hol lehet a dokumentumot aláírni?
Helyszíni aláírás
Ebben az esetben az aláírás folyamatot indító felhasználó eszközén (Tablet, Mobil, PC-aláíró pad), a folyamat elindítása után a mySigno SignPad alkalmazásban egymás után tudják az aláírók hitelesíteni, aláírni a dokumentumokat. Ebben az esetben nem megy ki az aláírók számára értesítő e-mail, a helyszínen történnek meg az aláírások egymás után.
Távoli aláírás
Itt az aláíró egy értesítő e-mailt kap, hogy aláírandó dokumentuma érkezett, és a saját eszközén indított mySigno SignPad alkalmazásban (Tablet, Mobil, PC-aláíró pad) tudja megtekinteni, majd azt elolvasás után elfogadva aláírni, hitelesíteni.
Mit csinál a mySigno Signpad alkalmazás?
A mySigno Signpad alkalmazásban történik meg maga az aláírás (kizárólag erre szolgál), ehhez az alkalmazást automatikusan megnyitja a rendszer, amennyiben a CollectSign felületén a dokumentum aláírást elindítjuk.
Az ingyenes  mySigno Signpad alkalmazás az android és iOS alkalmazás piactérből pár kattintással letölthető
Ingyenes az aláírás és a mySigno Signpad app használata?
Igen, bárki ingyenesen aláírhat, amennyiben e-mailben a CollectSign rendszeren keresztül elküldenek neki egy PDF dokumentumot aláírásra.
Az aláíráshoz csak a mySigno SignPad programra van szükség, amely a piactérről appból letölthető
Az aláírandó dokumentum feltöltéséhez, az aláírási folyamat elindításához és a dokumentumhoz való aláírók hozzárendeléséhez már szükséges az előfizetés.
Mennyibe kerül a CollectSign előfizetés?
Az előfizetés a dokumentumok feltöltéséhez, az aláírás folyamatok indításához, a dokumentumok későbbi kezeléséhez szükséges, így az előfizetés díja is a dokumentumok számával arányos. A weboldalon az Árak menü alatt talál további információt.
Amennyiben nem talál megfelelő darabszámú csomagot a weboldalon, egyénre szabott ajánlatunkért vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal. (info@alairom.hu )
Mennyibe kerül a CollectSign előfizetés?
Az előfizetés a dokumentumok feltöltéséhez, az aláírás folyamatok indításához, a dokumentumok későbbi kezeléséhez szükséges, így az előfizetés díja is a dokumentumok számával arányos. A weboldalon az Árak menü alatt talál további információt.
Amennyiben nem talál megfelelő darabszámú csomagot a weboldalon, egyénre szabott ajánlatunkért vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal. (info@alairom.hu )
Szükséges hozzá bármilyen külső eszköz?
A CollectSign használatához nem szükséges külső eszköz beszerzése, az aláíráshoz szükséges applikáció (mySigno Signpad) letölthető és biztonságosan használható Android, iOS és Windows eszközökről (okostelefon és tablet).
Érintőképernyővel nem rendelkező PC eszközökön az aláíráshoz egy aláíró eszköz (pl. WACOM) igénybevétele szükséges (szükség esetén tőlünk beszerezhető), mivel az -egérrel- történő aláírás nem támogatott.
Szükséges hozzá az applikáció?
A dokumentumok kezelése és feltöltése a CollectSign weboldalon történik, viszont az aláíráshoz feltétlenül szükséges a mySigno SignPad applikáció letöltése, amely android és iOS piactérről letölthető.
Hogyan lehet letölteni az alkalmazást?
Amennyiben aláírandó dokumentumot küldtek Önnek, akkor erről e-mailben egy értesítő üzenetet kap. Az e-mail tartalmaz egy linket, amelyre kattintva a szolgáltatás átirányítja a támogatói oldalra, ahol további segítséget és információkat kap. A szolgáltatás megvizsgálja, hogy az aktuális eszközön, amelyen a dokumentumot alá szeretné írni, rendelkezik-e már mySigno alkalmazással,
amennyiben nem, akkor átirányítja az eszköznek megfelelő piactérre a telepítéshez
amennyiben igen, akkor átirányítja a dokumentum aláírásához szükséges dokumentum mappához
Milyen dokumentumokat tudok vele aláírni?
Tartalmát tekintve bármilyen dokumentum aláírása elvégezhető a rendszerrel, legyen szó szerződésről, szállítólevélről, teljesítés igazolásról vagy más üzleti folyamatban használt dokumentumról..
A dokumentum típusa PDF- kell hogy legyen
Mikor tudom az első dokumentumot aláírni a rendszerben?
A weboldalon a fő menü Árak menü pont alatt tudja a megrendelni kívánt darabszámnak megfelelő csomagot kiválasztani és megrendelni
Az online megrendelést követően a megrendelése rögzítésre kerül a rendszerben, amelyről e-mailben értesítést kap. Arra az e-mail címre kapja az értesítést és azzal az e-mail címmel tud majd regisztrálni, amelyet a megrendelőben meghatározott. Más e-mail címmel nem engedi a rendszer a belépését. Kérjük erre figyeljen!
A regisztráció és a belépés pontos folyamatáról a fő menüben a Felhasználói Kézikönyv pont alatt talál pontos információkat.
A regisztráció és a belépést követően, a rendszerből azonnal lehetősége lesz a megvásárolt csomagszámnak megfelelő dokumentum aláírására és elküldésére, más aláírók részére.
Mitől lesz hiteles az aláírásom a CollectSign-ban?
A hiteles kézi aláírást támogató alkalmazás (mySigno Signpad)
megfelel az EU eIDAS fokozott biztonságú aláírás követelményeinek, amit egy független cég, a Veritan Kft. tanúsított.
IT (CC EAL 3) biztonsági szintű termék auditálással rendelkezik
Mit jelentenek az elektronikus, biometrikus aláírás megfogalmazások?
Elektronikus aláírás:
Olyan elektronikus adat, amelyet más elektronikus adatokhoz csatolnak, illetve logikailag hozzárendelnek, és amelyet az aláíró aláírásra használ.
Biometrikus aláírás:
A kézi aláírás digitalizálását jelenti, olyan viselkedés alapú biometrikus technika, amely a személy viselkedését vizsgálja a kézírásos aláírás dinamikája alapján, így a technológia segítségével hitelesen lehet rögzíteni az aláírást az adott dokumentumhoz
Mit jelent a fokozott biztonságú elektronikus aláírás?
Olyan elektronikus aláírás, amely kizárólag az aláíróhoz köthető, alkalmas az aláíró azonosítására, olyan, elektronikus aláírás létrehozásához használt adatok felhasználásával hozzák létre, amelyeket az aláíró nagy megbízhatósággal kizárólag saját maga használhat, olyan módon kapcsolódik azokhoz az adatokhoz, amelyeket aláírtak vele, hogy az adatok minden későbbi változása nyomon követhető.
Miért van szükség a mySigno SignPad alkalmazásra?
A mySigno SignPad alkalmazás végzi el a regisztráció során azoknak a titkosító kulcsoknak a telepítését, amelyek az aláírás biometria védelmét látják el. Ezek böngészőből nem telepíthetők automatikusan.
Hogyan biztosított, hogy az aláírásomat nem tudják ellopni, lemásolni?
A kézi aláírás hitelességét bizonyító biometrikus adatok titkosítva vannak, még az üzemeltető és az előfizető munkatársai sem tudják visszafejteni. Csak bírósági eljárás során kerülhetnek az adatok vizsgálatra egy zárt rendszerben. Az aláírást utólag felhasználni nem lehet. Minden egyes aláírás egyedileg történik.
Bármilyen vállalati környezetbe integrálható?
Igen, ennek nincs akadálya, megfelelő interfészeket (API) biztosítunk mind a nagyobb vállalati környezetekhez való integrációhoz, mind szoftverfejlesztőknek ügyviteli rendszerük integrációjához.
Ilyen jellegű igény esetén kérjük keresse kollégánkat (info@alairom.hu )
Mennyi ideig tárolják a feltöltött dokumentumainkat a rendszerben?
A dokumentumokat jelenleg 1 évig tároljuk, amely tárolási költségét az adott szolgáltatási csomag tartalmazta.
Az 1 éven túli tárolással kapcsolatban kérjük keresse kollégánkat (info@alairom.hu )
Mennyi dokumentumot tárolhatok a rendszerben?
Korlátlan mennyiségű dokumentum tárolható, a hátteret a Microsoft AZURE felhőszolgáltatás biztosítja
Ki fér hozzá a feltöltött dokumentumokhoz?
A dokumentumhoz a jogosultsági szinteknek megfelelően lehet hozzáférni. Természetesen minden biztonsági intézkedést megteszünk, hogy jogosulatlan harmadik fél hozzáférése ne történhessen meg.
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem