Tegyél Te is az ételpazarlás ellen!

közzétéve: 2022. június 27., hétfő

Számos blogbejegyzésünk szól a papírmentességről és a környezetvédelemről. Tippek, trükkök, hogyan tehetjük az életünket “zöldebbé”. Most egy kicsit rendhagyóbb cikkel érkezünk, de szorosan kapcsolódik a tudatossághoz és a környezetvédelemhez, ami a mi cégünk számára prioritás. Nemcsak a termékünket akarjuk hirdetni, hanem az otthonunkat, a Földet szeretnénk élhetőbbé tenni. Az apró változtatások egyéni szinten egy parányit sem elhanyagolhatóak. Ha a világot szeretnéd megváltoztatni, nem mindig kell nagy dolgokra gondolni, sokszor a legjobb amit tehetsz, hogy a kis mikrokörnyezetetedet  szereted és támogatod ott ahol tudod és lehetőséged adódik. 

2022-ben a pocsékolás világméretű jelenség, akár papírról, akár ételről van szó. A túlfogyasztásra épült jóléti társadalomban a megtermelt élelmiszerek harmada kárba vész, ami hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmet jelent. Ez az étel mind a kukába kerül, ami sem a vendéglátóhelyeknek, sem a környezetnek, ahogy az államnak és a lakosságnak is óriási veszteség. 

Te is gyakran dobsz ki ételt a kukába? Most itt az ideje, hogy tudatosabb legyél ezen a fronton is! Hoztuk neked három tippet: 

1. Bevásárlólistával menj vásárolni: Ne indulj bevásárolni, ha éhes vagy, így elkerülheted, hogy túl sok extra ételt halmozz fel, amire nincs is szükséged. A marketingesek gyönyörűen tudnak eladni, így a boltokban is szembe jöhetnek veled olyan termékek, amiket megveszel, de közben ez nem is volt a bevásárlólistádon, majd könnyen a kukában landolhatnak ezek az ételek. Légy tudatos és tényleg csak annyit és abból vegyél, ami biztosan elfogy. 

2.A komposztálás menő: A megmaradt ételek komposztálása tökéletes út ahhoz, hogy az ételmaradékot értékes energiává alakíts. Ha rendelkezel saját kerttel, akkor könnyű dolgod van, de számos lehetőség van ha az erkélyeden vagy a konyhapulton szeretnél komposztálni. Léteznek hordozható komposztáló gépek, amik tökéletes megoldást nyújtanak, ha nincs kerted.

3.Csomagolj magadnak ebédet: Legyél egy kicsit szorgalmasabb és főzz többet otthon. Csomagolj ebédet magadnak az irodába és a lehető legtöbb étkezést készítsd magadnak! Persze néha jó beülni egy-két szép helyre, de ha rendszeresen így döntesz, akkor a pénztárcád és a szénlábnyomod is csak bővülni fog. Tegyél ellene! Alakítsd át egy kicsit a napi rutinodat és lépj a tettek mezejére. 

Reméljük ezeket a tippeket megfogadod és teszel a zöldebb és élhetőbb környezetért. Az ENSZ adatai alapján éves szinten kétszázmillió embert lehet megetetni az elpazarolt étel mennyiségével Európában. Gondolj erre ha ételt akarsz kidobni és légy tudatosabb! 

Ahogy erre is könnyedén oda tudsz figyelni, úgy a papírmentességre is. Applikációnk segítségével Te is jó példát mutathatsz, miközben jót teszel.

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem