Kérdezz – Felelek / Első fejezet /

közzétéve: 2023. március 22., szerda

Vajon milyen kérdésekre keresitek leginkább a választ az alairom.hu alkalmazása kapcsán?

Rendszeresen frissülő oldalunkkal, illetve a csapatunk heti gyakorisággal tartott megbeszélésein való ötleteléssel, újabb és újabb elképzelések felvetésével folyamatosan azon vagyunk, hogy az olvasóink, felhasználóink számára lehető legjobb felület legyen az alairom.hu. Ötletelünk, gondolkodunk, hogyan tudnánk még több innovatív megoldást lefejleszteni, illetve további olyan lehetőségeket kínálni, melyek egyre több mindenkit ösztönöznek arra, hogy merjék használni az alairom.hu alkalmazást. Hiszen aki egyszer kipróbálta, pontosan tudja, miért érdemes velünk hosszú távon gondolkodni. Az alkalmazás számtalan feladatot leegyszerűsítve segít jóval több időt nyújtani a dolgozóknak egyéb feladataik ellátására, a vállalkozásoknak pedig költséghatékonyságot nyújt Jót teszünk a vállalatoknak, jót teszünk a környezetünknek! 

Nézzük meg közelebbről azokat a kérdéseket, melyekre gyakran választ szeretnétek kapni: hogyan tudja egy vállalkozás a jelenlegi folyamataiba beilleszteni az alairom.hu szolgáltatást?

Sok cégvezető elsőre meghátrál, hiszen az új dolgok bevezetése, sokszor rengeteg energia és pénz befektetését igényli. Az alairom.hu alkalmazásra történő váltáskor ilyen probléma nem merül fel, hiszen gondoskodtunk arról, hogy az új környezetbe történő bevezetés a lehető legrugalmasabban történjen. Néhány pontban összegyűjtöttük a legfontosabb tényezőket arról, miért is olyan könnyű az alairom.hu bevezetése és beillesztése a már meglévő vállalati folyamatokba:

  • Az alairom.hu CollectSign szolgáltatása webes alkalmazáson keresztül érhető el, így nincs szükség plusz eszköz/számítógép és drága szoftver beszerzésére.

  • A vállalkozás saját számítógépén előállított és tárolt dokumentumait változatlan folyamatok szerint kell elkészíteni, csak a nyomtatás helyett a CollectSign felületen keresztül lehet az aláírandó fél/felek részére az elkészített dokumentumot e-mail értesítővel aláírásra megküldeni.

  • Mivel elektronikusan előállított, tanúsítvánnyal és időbélyeggel ellátott dokumentumról beszélünk, azt a továbbiakban nem kell nyomtatott formában megőrizni, minden jogszabályi feltételnek megfelel!

Az Európai Unióban is elfogadják a CollectSign rendszerben aláírt dokumentumot?

A válaszunk egyértelmű: természetesen igen.

Bővebben: a minősített tanúsítvánnyal és időbélyeggel ellátott biometrikusan (kézi) aláírt elektronikus dokumentum megfelel a Ptk. elektronikus dokumentumra vonatkozó jogszabályi előírásoknak, valamint az EU eiDAS rendeletében meghatározott tartalmi és formai kritériumoknak.

Van arra lehetőség, hogy teljesítési igazolásokat lehessen küldeni a beszállító részére? 

Igen, van erre lehetőség, hiszen a saját számítógépünkön előállított teljesítési igazolást néhány kattintással a beszállítónk e-mail címére küldött aláírási értesítővel tudjuk megküldeni. A beszállítónak csak az e-mailben szereplő linkre kell kattintania, és a dokumentum már meg is jelenik aláírásra. Csupán egyszer kell a store áruházból az aláíráshoz szükséges mySigno programot telepíteni a mobil eszközre, úgy, mint bármilyen másik programot. A program díjmentes! Ugye, hogy ez nem is bonyolult? 

Szerződéseket is tudunk a partner részére küldeni aláírásra?

Igen, bármilyen, a számítógépünkön előállított szerződést, vagy egyéb aláírandó dokumentumot lehetőségünk van aláírásra megküldeni a partner részére, minden bonyodalom nélkül, az előbbiekben említett módon

Van lehetőség a személyes konzultációk, egyeztetések, tárgyalások alkalmával elkészített dokumentumok aláírására is? 

Igen, lehetőség van a saját számítógépen előállított, és a felek részéről egyeztetett tartalommal elkészített dokumentumot/dokumentumokat a megbeszélés helyszínén aláírni. A rendszer az aláírt elektronikus dokumentumot minden aláíró fél részére e-mailben megküldi.

Felmerült még benned néhány kérdés? Célszerű lesz a kérdezz-felelek bejegyzésekből indított sorozatunkat nyomon követni, hiszen minden fontos kérdésre kielégítő szakmai választ nyújtunk!

Ha szükséged lenne még néhány információra, ne habozz! Írd meg nekünk, miben segíthetünk, és lehet, hogy a következő körben a te kérdésedet dolgozzuk fel: info@alairom.hu 

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem