Zöld gondolkodás a céges kultúrában, a fenntartható működés több, mint lehetőség!

közzétéve: 2022. március 22., kedd

A környezet megóvása egyéni és társadalmi szinten is a felelősségünk. Cégvezetőként és döntéshozóként is fontos, hogy kivegyük  a szerepünket, és pozitív változásokat hozzunk be a céges kultúránkba. Ösztönözzük és motiváljuk a munkatársainkat, és a vállalat kultúrájába is olyan rutinokat vezessünk be, melyek 100%-ban a zöld gondolkodás felé tereli a dolgozókat és ezáltal a cégünk hosszú távon fenntartható és értékálló lesz.

Fontos kiemelnünk, hogy egy vállalkozást nemcsak az előre megtervezett irányelvek és útmutatások fogják zöldebbé tenni, hisz ugyanolyan fontos, hogy a munkatársainkat bevonjuk és ők is adjanak ötleteket vagy gondolkodjanak olyan lehetőségeken, hogyan tehetik zöldebbé és élhetőbbé a munkahelyüket. Legyenek közös tervek és megoldások: a munkatársak is érezzék a zöld gondolkodásnak a súlyát és az értékét.

Amennyiben egy cég elkötelezi magát a környezettudatosság mellett, akkor az jelentősen segít a márkaérték megőrzésében, és növeli a cégértéket. Mindezek mellett pedig kedvezőbb hitelbírálatot eredményeznek, ami szintúgy fontos szerepet játszik egy cég életében.

Előző bejegyzésünkben számos olyan tevékenységet felsoroltunk, ami által a munkahelyeket zöldebbé és élhetőbbé lehet tenni: akár szelektív hulladékgyűjtéssel, papírmentes irodával, energiatakarékossággal, műanyag és papírpohár mentességgel. Nézzük meg mi az amivel még emelhetjük a zöld gondolkodást a cégünkön belül.

Elsősorban legyünk tudatos fogyasztók és részesítsük előnybe azokat a cégeket, amelyek szintúgy a környezettudatos beállítottsággal és fenntartható szolgáltatásokkal és termékekkel működnek, mint a saját cégünk.

Továbbá támogassuk a dolgozóinkat, hogy tömegközlekedéssel érkezzenek az irodába és/vagy adjunk lehetőséget az otthonról való munkának is, így már önmagában az utazással is csökkentjük cégünk ökológia lábnyomát.

Helyezzünk bátran növényeket az irodába. Ezzel is csökkenthetjük a ránk ható stresszt és javítjuk a közérzetünket. A növények továbbá javítják az oxigénháztartást és a páratartalmat is, ami jótékony hatással van ránk. Ezzel is “zöldesítjük” a cégünket.

A szokásos csapatépítő pizzaest  helyett, szervezzünk most más programot. Jót tenni mindenki szeret: közösségi szemétszedés, erdősítés mind-mind egy új irányt fog adni a vállalatnak, amivel érdemes kísérletezni.

A bejegyzésünk végéhez közeledve fontosnak tartjuk újból kiemelni, hogy vezetői elkötelezettség nélkül nincs előrelépés sem gazdaságilag sem társadalmilag ahogy környezetvédelmi szempontból sem.  Így fontos a példaértékű vezetői hozzáállás és a cég belső kommunikációja is.

Tegye meg az első fontos lépést és váltson a CollectSign-ra, ami megoldást ad cége papírmentes ügyvitelei megvalósításához. 

 

 

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem