Elérhetetlen álom csupán a teljes papírmentesség?

közzétéve: 2022. december 13., kedd

Ma már tudjuk, a papírmentes életvitel mindenki érdeke. Számos cikk jelenik meg arról, hogy miért célszerű akár magánemberként, de cégként is papírmentes életet élni. A digitalizáció rengeteg előnye között a legfontosabb, hogy végre felhagyhatunk a papíralapú dokumentációval.

Érdekesség, hogy a digitalizáció már 1951-ben elindult. Hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy a digitális forradalom csak az elmúlt évtizedekben kapott kiemelkedő szerepet, amely érzetet a COVID-járvány is felerősíthette. Valójában a digitális transzformáció már 1951-ben elkezdődött, amikor megjelent a világ első, kereskedelmi forgalomban kapható, elektronikus digitális számítógépe, az UNIVAC (UNIVersal Automatic Calculator)  az Amerikai Egyesült Államokban. Ennek létrejötte az egyre erősödő globalizációnak volt köszönhető, mert a nagyvállalatok növekvő adathalmaz-tárolásában digitális segítségre volt szükség.

Az UNIVAC piaci jelenléte megváltoztatta a folyamatok szervezését, új utakat nyitott meg az információ kezelésére és teljesen új iparágakat hozott létre, amelyek új kihívásokat is magukban hordoztak. 2022-ben már kevés vezető kérdőjelezi meg a digitalizáció fontosságát.

A digitális transzformációval kapcsolatban érdemes szem előtt tartani, hogy minden cégnek más igényei vannak és más fejlettségi szinten is működik az adott vállalat. Milyen egy kiváló digitális transzformációs stratégia? Mindenképpen a gördülékeny lebonyolításról és az átmenet megtervezéséről szól. 

Fontos, hogy egy cég életében történő változás folyamatában a fokozatosság elvét kövessük. A vezetőség így a papírmentesség bevezetésénél is dönthet hibrid folyamatok felállításában. Egy papír-digitális működési verzió esetén optimális ütemben terelhető a szervezet a digitális folyamatokra.

A digitalizáció eszközével hatékonyabban, naprakészebben, gyorsabban működhet a vállalkozásunk, így nagyobb az esélyünk felvenni a versenyt a mai hiperglobalizált piaci versenyben. 

Érdekli a papírmentesség világa? Akkor kattintson oldalunkra, ahol minden kérdésére választ kap: https://alairom.hu

Elakadás esetén keressen minket bizalommal: info@alairom.hu 

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem