Papírmentes bérszámfejtés? 2022-ben már ez is lehetséges!

közzétéve: 2022. november 18., péntek

A bérszámfejtés alapvető esetben rengeteg papírt emészt fel. Vajon ez a terület hogyan működött a pandémia idején, amikor a legtöbben távmunkára kényszerültek? Hol tart ma a digitalizáció itthon? Mennyire életszerű elvárni a papírmentességet 2022-ben a bér - és társadalombiztosítási adminisztrációban vagy akár más, hasonló szektoron belül? 

Ma az egyik legnagyobb érték egy munkavállaló és munkáltatója számára, ha az együttműködésük során minden elérhető digitálisan és nem kell fizikailag jelen lenni az összes fontos ügymenetnél. A gyorsabb ügyfélkiszolgálás, az otthoni munkavégzés, az elveszett dokumentumok pótlása már nem okoz egy szervezetnél sem problémát, ha az adott cég időben lépett és lehetőségeihez mérten digitalizálta működését.

Az innovatív, jövőbe mutató megoldások alkalmazása minden, magát sikeresnek mondható vállalat egyik alapja. Különösen a pandémia idején hozott, korlátozó intézkedéseknél tapasztalhattuk meg ezt, amikor a cégvezetőknek, tulajdonosoknak egyik pillanatról a másikra kellett komoly döntéseket meghozni.

HR területen az elmúlt évek korlátozásai ellenére továbbra is leginkább papíralapú a működés. Hiszen számos iratot, köztük a TB tasakokat is manuálisan kell vezetni, és sok cégnél a dolgozók kézzel kell kitöltsék a jelenléti íveket is mind a mai napig. Van digitális megoldása ezeknek a feladatoknak? Hogyan lehetne így is minden adminisztráció pontos és naprakész? 

A HR-informatikai fejlesztések ma már elengedhetetlenek, a cégeknek érdemes erre minél több energiát és figyelmet fordítani. A teljes papírmentesség felé vezető úton az e-aláírás már számos ügymenetre megoldást nyújt. Az alairom.hu applikáció segítségével például a munkáltató és a munkavállaló elektronikusan írhatják alá a munkaszerződést, de akár a fizetéssel kapcsolatos dokumentáció is megoldható ezen a módon. 

Bár a jogalkotók még több területen ragaszkodnak a manuális megoldásokhoz, a papíralapú nyilvántartáshoz (például a már említett TB tasak), de a folyamatosan változó körülmények alakíthatnak ezen a nézőponton.

Az elmúlt évek eseményei tökéletesen bebizonyították, hogy a technológia komoly háttértámogatást jelent egy cégnek, főként a gazdaságilag nehezebb időszakokban. A rugalmasabb, gördülékenyebb munkavégzés mindannyiunk számára nagy előny. 

Ne várjon tovább, kérjen árajánlatot tőlünk még a mai nap folyamán: Aláírom.hu - Dokumentumok biztonságos és hiteles elektronikus aláírása (alairom.hu)

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem