Programtelepítés nélküli megoldás az alairom.hu biometrikus aláírásban!

közzétéve: 2024. január 11., csütörtök

A 2024-es év új technológiai megoldással fog kezdődni az InfoScope Kft. és partnerei, ügyfelei életében, amellyel kapcsolatban már korábban megosztottunk pár gondolatot olvasóinkkal. Sokszor leírtuk, sokszor elmondtuk, és komolyan is gondoltuk, hogy nekünk nagyon fontos volt és jelenleg is fontos ügyfeleink véleménye a szolgáltatásunkkal kapcsolatban, hogy az gyors, rugalmas, könnyen kezelhető és jogszabálykövető legyen!

Mindig is versenyt futunk az idővel – és a környezetünkkel –, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobbat tudjuk nyújtani az elektronikus dokumentumok biometrikus és digitális aláírása terén. Hisszük, hogy most sikerült megint valami újat megvalósítanunk, amely mögött rengeteg munka, veríték és kitartás van. Bízunk benne, hogy eredményesen tudtunk könnyíteni a folyamatokon úgy, hogy közben a jogszerűség, a bizonyíthatóság továbbra is az egyik legfontosabb pillérünk maradt. 

 

Pár gondolatban, hogy miről is szól az újítás:

Korábban már foglalkoztunk vele, hogy a CollectSign szolgáltatással a PDF dokumentum biometrikus aláírással lesz ellátva, amely azt jelenti, hogy a kézi aláírás digitalizált formája kerül a dokumentumra. Az aláírást a saját fejlesztésű mySigno/SignPad programunk rögzíti, amely egy viselkedésalapú technológia alapjait képviseli. Ezt a programot (app-ot) sajnos minimum egy alkalommal szükséges volt feltelepítenünk a telefonunkra, eszközünkre, hogy a szükséges adatokat rögzíteni tudjuk. Az aláírás alkalmával az aláíró személyének viselkedését rögzítjük a kézi aláírás dinamikája alapján (nyomaték, sebesség és még sok egyéb adat), amelyet az aláíró eszköz közvetíteni tud részünkre. 

Szerencsére a világ és a környezetünkben lévő – okos – informatikai szakemberek, munkatársak mindig, tudnak új megoldásokkal előállni. Ennek köszönhetően a személyes aláírásunkkor keletkezett aláírási viselkedésünk által létrehozott adatokat (sebességet, aláírási dőlésszöget, nyomatékot stb.) a továbbiakban már az eszközünkre, mobilunkra történő program telepítése nélkül is rögzíteni tudjuk. Így a digitális aláírás megvalósításához nem szükséges applikációt letöltenünk, a mankót, a sétabotot eldobhatjuk, és csak a hintaszékben hátra dőlve kell az elektronikus dokumentumot aláírnunk. A dokumentum aláírásnál csak ezt az ikont kell keresnünk és bepipálnunk, hogy a későbbiekben a rendszer megjegyezze azt a websign beállítást!

A továbbiakban is a biometrikus aláírás alkalmával keletkezett személyhez köthető aláírás tulajdonságokat rögzítjük, amely egy esetleges bírósági eljárás alkalmával az aláíró személyéhez köthetőséget biztosítja, így teljes bizonyító erejű magánokiratnak fog minősülni!

Felmerül még benned néhány kérdés? Célszerű lesz a kérdezz-felelek bejegyzésekből indított sorozatunkat nyomon követni, hiszen minden fontos kérdésre kielégítő szakmai választ nyújtunk! Ha szükséged lenne még néhány információra, ne habozz! Írd meg nekünk, miben segíthetünk, és lehet, hogy a következő körben a te kérdésedet dolgozzuk fel: info@alairom.hu 

 
Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem