5+1 otthoni praktika, amivel megóvhatjuk a bolygónkat

közzétéve: 2022. szeptember 15., csütörtök

Kis lépések, nagy sikerek. Minden nagy dolog kicsiben kezdődik, ezt mindig érdemes szem előtt tartanunk. Bőven elég, ha kezdetben csak a szomszéd néni előtt járunk jó példával, nem kell azonnal az egész világra hatással lennünk. Ha először mikro környezetünkben tesszük meg az első lépéseket a környezettudatosság felé, akkor egy idő után az egész bolygót élhetőbbé és egészségesebbé tudjuk tenni.

Mutatunk néhány egyszerű, mégis nagyszerű otthoni praktikát, amellyel tudatosabban figyelhetünk környezetünkre:

1.Óvatosan a vegyszerekkel. A takarításnál, mosásnál használt vegyszereket, valamint tisztítószereket helyettesítsük természetes anyagokkal. Ilyen a szódabikarbóna vagy akár az ecet. 

2.Használjunk kevesebb csomagolóanyagot. Ha munkahelyünkre ebédet csomagolunk, akkor ezt tegyük egy újrafelhasználható dobozban és ne alufóliába tekerjük a szendvicsünket, amit azután úgyis kidobunk. A gyerekeknél is ugyanez a helyzet, csomagoljunk nekik is környezetbarát módon.

3.Főzzünk energiatakarékosan! Főzés során érdemes lefedni az edényeket és forrás után lejjebb venni a hőfokot, hiszen így rengeteg energiát spórolhatunk. 

4.Kerüljük a műanyag palackok használatát. Kartonszámra vesszük az ásványvizet? Így rengeteg felesleges műanyag hulladékot termelünk. Döntsünk felelősen és éljünk valamelyik víztisztító, -szűrő technikával, vagy fogyasszunk ballonból vizet otthon is, hogy kevesebb műanyag flakont dobjunk ki a szemébe. 

5.Gondoljuk újra. Mielőtt kidobunk bármilyen ruhát vagy tárgyat, gondoljuk át, van-e valaki, aki hasznát veheti? Az adományozás is kiváló módja tudatosságunk megélésének. Ha pedig valamilyen eszközünk tönkremegy, próbáljuk inkább megjavíttatni, nem pedig kidobni. 

 

+1.Váltsunk papírmentes életre! Csak képzelje el: nincs több felesleges papír az asztalon. Szerződéseink, dokumentumaink egy helyen, átláthatóan hozzáférhetőek. Bármilyen digitális dokumentumot aláírhat, teljes jogi bizonyító erővel. Szeretne többet megtudni erről a lehetőségről? Keresse fel weboldalunkat:

Aláírom.hu - Dokumentumok biztonságos és hiteles elektronikus aláírása (alairom.hu)

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem