Támogatott op. rendszerek

Támogatott operációs rendszerek, aláíráshoz használatos eszközök

Fontos, hogy minden eszköz esetén az operációs rendszeren való működést addig támogatjuk, míg az adott verziót az azt gyártó az általános felhasználónak támogatja. Ennek oka, hogy azután már nem jönnek ki biztonsági frissítések az operációs rendszerre, vagy csak szűk körnek érhetők el. Ez nem azt jelenti, hogy az alkalmazás nem fut az adott eszközön, de nem javasolt annak használata és az InfoScope sem fejleszt olyan új funkciót, ami ezeket az elavult verziókat figyelembe veszi. 

Az aláírás biztonság növeléshez javasoljuk tollal ellátott nyomásérzékeny eszközök használatát.

1) Windows

Windows esetén a javasolt operációs rendszer a Windows 10 vagy felette.

Jelenleg használatos eszközök, melyeken a Windows 10 fut:

Érintőképernyős laptop, notebook, többek között a Microsoft Surface eszközök újabb verziói, itt még az ARM-os processzorokon is fut az Alairom.hu/SignPad rendszerünk.

A nem érintőképernyős eszközök esetén javasoljuk USB porton csatlakoztatható aláíró pad (pl. wacom) használatát, melynek beszerzési költsége jóval kevesebb, mint egy új érintőképernyős eszköz vásárlása.

Technikailag egérrel is lehet aláírni, de az jelentősen eltér a kézi aláírástól, így ennek használata nem javast.

2) Android

Támogatott szoftververziók: Android 8 és felette.

Android esetén a tablet és mobil eszközök is támogatottak. Azon esetekben ahol szövegbevitel is szükséges, például egy űrlap kitöltés során, ott táblagép (tablet) használata célszerűbb. Csak aláírás esetén vagy nagyon kevés szöveghez érdemes mobil (telefon) eszközöket használni.

3) iOS, iPadOS

iOS esetén a támogatott verziónk jelenleg a 9 és felette, iPadOS esetén a 10-es és felette.

iOS esetén a mobil, iPadOS esetén a tablet eszközök támogatottak. Ahol szöveg bevitel is szükséges, mondjuk egy űrlap kitöltés során, ott táblagépet (tablet) javaslunk.

Csak aláírás esetén vagy nagyon kevés szöveghez érdemes mobil (telefon) eszközöket használni.

Fontos, hogy jelenleg az Alairom.hu webes felülete természetesen működik macOS-n Safari bőngészővel is, de a mySigno SignPad alkalmazás, és így a dokumentumok aláírása még nem támogatott (pl. MAC Mini, MacBook eszközökön)..

4) WACOM STU-430

Amennyiben meglévő infrastruktúrához (akár PC vagy laptop) akarunk kapcsolódni, úgy javasoljuk az USB porthoz csatlakoztatható, költséghatékony megoldást.

Az InfoScope Kft. több éve a WACOM hivatalos fejlesztő partnere. Ennek keretében hozzáférést kapunk az eszközök driveréhez is, így biztosítva, hogy megfelelően biztonságos alkalmazást tudjunk fejleszteni. Emellett természetesen az esetleg felmerülő kompatibilitási problémákra is gyors, hathatós támogatást kapunk.

A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem