Vállalj felelősséget a környezetedért, 5 dolog amivel a Földet élhetőbbé teheted

közzétéve: 2022. április 13., szerda

Szemetelés, pazarlás, hanyagság. Úgy gondolod, hogy “ez a kicsi nem számít”, pedig  igenis számít! Minden egyes egyén ezen a bolygón rengeteget tehet az otthonáért, ha odafigyel és változtat egy-két olyan régi szokásán, ami még a kényelmét sem fogja fenyegetni. Mi most összeszedtünk 5 fontos dolgot, amivel Te is hozzájárulhatsz a környezeted védelméhez és amivel több embernek,  akár a cégeden belül  is új követendő példát mutathatsz: 

  • Mindig legyen nálad szatyor: Munka után beugrasz a közeli kisboltba? Megint elfelejtettél saját zacskót hozni? Így minden egyes vásárláskor folyamatosan újabb és újabb zacskót vásárolsz? Ezentúl ez történjen másképp. Egy kis odafigyeléssel sokat tehetsz a Földért, ha egy bevásárló táskát folyamatosan újrahasználsz és nem újabbat vásárolsz és pocsékolsz. 
  • Vegyél egy palackot és ne használj műanyag üvegeket: A műanyag flakon szinte soha vagy nagyon sok időbe telik míg bomlani kezd. Így a folyamatos vizes palackok helyett, szerezzünk be egy műanyag vagy alumínium flakont, amit mindig újra tudunk tölteni. Ma már rengeteg design és szín közül válogathatunk. Az irodába pedig érdemes egy víztisztítót beszerezni, így a kollégák is fel tudják tölteni a palackukat és talán így kevesebb műanyag flakont fognak ők is vásárolni. Ez is egy apró cselekvés, ami összességében nagy mértékben hozzájárul a környezet védelméhez.
  • Kapcsold ki: Ha valamit nem használsz, mindig kapcsold ki, napközben pedig ahogy lehet engedd be a természetes fényt. Áramtalaníts számítógépet, kávéfőzőt, TV-t, stb. Bármiről is legyen szó, vedd le az áramról. Ezáltal nem használsz feleslegesen energiát, amiért a környezeted -és a pénztárcád is - rendkívül hálás lesz. Mutass példát és a vállalkozásod kultúrájába is igyekezz természetessé tenni ezt a viselkedési mintát. Egy kis plusz odafigyeléssel, máris sokat tettünk a környezetünkért. 
  • Mondd el a barátaidnak, kollégáidnak: Érdemes egymásnak jó és építő példát mutatni. Legyünk büszkék az apró sikerekre, ha például aznap bringával érkeztünk autó helyett a munkába. Esetleg kevesebb húst fogyasztottunk vagy bármit újrahasznosítottunk. Minden apró törekvés, egy kis siker. Egymást pedig érdemes a pozitív irányba inspirálni, terelni. Ne tartsuk magunkba, ha felfedeztünk valami új dolgot, ami által zöldebb környezetet alakíthatunk magunk köré. 
  • Tegyük papírmentessé az életünket: Ha pedig a szájhagyomány útján terjednek a “zöld hírek” akkor akár gyorsan az is a fülünkbe juthatott, hogy már létezik egy olyan opció is, hogy szerződéseket, meghatalmazásokat, különböző dokumentumokat papír és érintkezés nélkül tudjunk aláírni. Akár magánszemélyeknek, akár cégeknek ez egy igazán környezetbarát megoldás. Erre a változtatásra is büszkék lehetünk, amint meglépjük! 

Az Aláírom.hu szolgáltatása ezt a környezettudatos és papírmentes megoldást kínálja a 100% online, hiteles aláírás megoldásával. Korszerűsítsd és zöldítsd vállalkozásod üzleti tevékenységeit Te is, kérj ajánlatot kedvezményes csomagjainkra.

 
Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem