Takaríts Te is zöldebben!

közzétéve: 2022. október 14., péntek

Csapatunk elkötelezetten kutatja azokat a segítő lehetőségeket, amelyekkel környezetünket óvhatjuk. 

Bejegyzéseinkkel olyan hasznos tartalmakat szeretnénk olvasóinknak nyújtani, amelyek plusz tippeket adnak arra vonatkozóan, milyen változásokat eszközöljünk környezetünk megóvása érdekében. A papírmentességen, vagy a szelektív hulladékgyűjtésen kívül például a környezetkímélő takarítás is egy fontos lépcső ezen a területen. 

Mit nevezhetünk környezetbarát tisztítószernek? A boltok széles kínálata között könnyű elveszni. Melyik az a zöld tisztítószer, amit érdemes megvásárolnunk? A legtöbb esetben ezeket külön jelzéssel találjuk meg a polcokon, erre érdemes figyelni. Egyes tisztítószerek újrahasznosított műanyagból készülnek, mások esetében az összetevők sokkal kevesebb káros anyagot tartalmaznak az átlagosnál. A lehető legzöldebb döntés pedig, ha mi magunk készítjük el az adott tisztítószert házilag. 

Mégis hogyan? Például ezekkel a tökéletes környezetbarát összetevőkkel, mint a szódabikarbóna, az ecet és a citromsav. Ezekből a hozzávalókból pillanatok alatt erős és hasznos csodaszert varázsolhatunk, amivel az otthonunk tisztántartása és a saját életünk is jóval fenntarthatóbb lesz. 

Az ecet az egyik legáltalánosabb tisztítószer, szinte mindenre alkalmas. Lehet vele tisztítani és fertőtleníteni, de ne használjuk márványon vagy grániton. Jellegzetes szagát egy kis levendula olajjal könnyedén semlegesíthetjük. Üveget és ablakot is tisztán tarthatunk vele, de mosószernek is ideális.

A citromsav az ecethez hasonlóan hatékony tisztítószer, amelynek szaga már jóval kellemesebb. Használjuk fertőtlenítésre, tisztításra, de akár folteltávolításra is. Ecettel összekeverve még eredményesebbek lehetünk.

A szódabikarbóna pedig az abszolút aduász minden háztartásban. Kiváló alapanyag súroláshoz, szagtalanításhoz és tisztításhoz is. Akár a szőnyegünkből szeretnénk a makacs foltokat eltávolítani vele, vagy szagtalanítani kívánunk bármilyen helyiségben, a szódabikarbónát hívjuk segítségül.

Reméljük, hasznos tippeket adtunk! Fontos, hogy ezekkel a praktikákkal még a pénztárcánkat is kíméljük, miközben jót teszünk a környezetünkkel is. 

A többi cikkünket olvastad már? Ha nem, akkor jó böngészést kívánunk: Blog | Aláírom.hu - Dokumentumok biztonságos és hiteles elektronikus aláírása (alairom.hu)

 

Amennyiben pedig szeretnél bővebb információt a szolgáltatásunkról és érdekel a papírmentesség, akkor ne habozz felkeresni minket! Megoldásainkkal bármilyen digitális dokumentumot könnyedén, akár távolról is aláírhatsz, ráadásul környezetbarát, egyben példaértékű döntést is hozol: Rólunk | Aláírom.hu - Dokumentumok biztonságos és hiteles elektronikus aláírása (alairom.hu)

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem