Minden egyes fa egy csoda és egyben a jövőnk záloga: ültessünk fákat!

közzétéve: 2022. május 25., szerda

Ha fát ültetünk, azzal a jövőt formáljuk. Ha fát kivágunk, azzal szén-dioxidot szabadítunk a levegőbe és károsítjuk az ökoszisztémát.  Tudtad, hogy a fák elnyelik és tárolják a szén-dioxidot? Így amikor egy fát vagy rosszabb esetben egy erdőt vágnak ki, akkor szén-dioxid és egyéb üvegházhatású gázok szabadulnak fel, melyek károsan hatnak a környezetre.

Ideje lenne ezt a témát komolyan venni, hiszen az erdők kiirtása a globális felmelegedésnek körülbelül 10%-nak az oka.  Egyszerűen nincs más megoldás a klímaválság leküzdésére, mint megállítani az erdők pusztítását és minél több fát ültetni, illetve átállni olyan szokásokra, melyek támogatják a fenntartható életet.

A növények és a szárazföldi állatok 80 százaléka erdőben él és fák nélkül legtöbbjük elpusztul. A fák ugyanis nedvesen és hűvösen tartják a talajt, elősegítik a víz körforgását, így ha nincsenek erdők és fák, akkor a föld felmelegszik és kiszárad.

Ma Magyarország területének mindössze 21 százalékát borítja erdő, ennek is egy része inkább ültetvény, mert eleve kivágásra szánták, amikor telepítették, és nem is őshonos fafajtákból áll, tehát az élővilága sem olyan gazdag.

Ezt a számot sürgősen orvosolni kell és azonnal lépni, tenni, ültetni, szemléletet és életformát váltani. Összegezve a cikkünket, miért fontos fát ültetni?

-Tiszta levegőért: Egy év leforgása alatt egy átlagos fa 12 kilogramm szén-dioxidot lélegzik be, és egy négyfős családnak elegendő mennyiségű oxigént lélegzik ki.

-Zöld környezet zálogáért: Megőrzi a víztartalékot, óv az elsivatagosodás ellen és megőrzi a biológiai sokféleséget. Az pedig már csak hab a tortán, hogy jót tesz a léleknek és nyugtatja az idegrendszert.

-Értékes közösséget teremt: A közös fa ültetések híresek arról, hogy egy igazán összetartó és szuper csapat áll össze. Egy jó ügy érdekében összefogni,  mindig is értékes időtöltés lesz!

A környezettudatosság tehát egy életforma, egy szemlélet, felelősségvállalás környezetünk és értékeinek megóvása iránt, de csak akkor eredményes, ha az tettekben is megvalósul és nem csupán beszélünk róla. Az idő pedig sürget minket, hogy minél hamarabb változtassunk a szokásainkon és a szemléletünkön.

Az alairom.hu alkalmazás a környezetvédelem érdekében jött létre, hisz a papírmentesség 21. században már minden vállalat és magánszemély életében elérhető. Egy jó döntés, mely a tudatosságot és a környezetvédelem fontosságát szimbolizálja.

Kérjen ajánlatot tőlünk még ma és legyen büszke, hogy egy fontos és egyben jó döntést hozott, hiszen letette a szavazatát a papírmentes és fenntartható élet mellett. 

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem