Interjú az alairom.hu egyik megálmodójával, Csizmadia Istvánnal

közzétéve: 2022. április 20., szerda

 

 

Kedves István, kérlek mutasd be az alairom.hu szolgáltatást. Ha egy mondatban kellene bemutatnod az alairom.hu alkalmazást, hogyan fogalmaznál? 

 

Mivel egy mondatban kellene véleményeznem és bemutatnom, ezért, csak szavakban fejezném ki: egyszerű, lényegretörő, költséghatékony, gyors, ügyfélbarát, rugalmas használhatóság és 24 órán keresztüli rendelkezésre állás az ügyfeleink részére.

 

Már elérhető és letölthető az applikáció iOS és Android készülékekről egyaránt. Kinek/kiknek ajánlod az app-ot? 

Mindenkinek, aki előtérbe helyezi a mobil eszközök használhatóságát. Kortól független a felhasználók aránya, de véleményem szerint a gyors döntéshozók és a nagy tömegű felhasználók létszáma lesz a legnagyobb, akik tényleg csak pár kattintással akarnak dokumentumot hitelesen aláírni.

 

Milyen funkciókkal rendelkezik a program? 

Funkcionalitását tekintve az elsődleges szempont és erénye, a személyhez köthető aláírás biztonságos beazonosíthatósága. A dokumentum e-mailben történő értesítését követően, csak a felhasználói azonosításra van szükség és már webes alkalmazásban használható is a teljes szolgáltatás paletta.

 

Mennyire felhasználóbarát az app? 

Az app a többi programhoz hasonlóan gyorsan letölthető, és alkalmazható az iOS és android áruházon keresztül. A program, a webes alkalmazás szinte minden elemét tartalmazza, sajnos a mobil nézet méretre szabása és gyors használhatósága, mindig is kihívás lesz a fejlesztőknek, de a mobilitásnak mindig is ára lesz a kényelmes nagy képernyővel rendelkező laptopokkal, számítógépekkel szemben.

 

A fejlesztésnél mi volt a cél, milyen terhet vesz le az emberek válláról az alairom.hu alkalmazás? 

A fejlesztésnél a legfőbb szempont, a biztonság, a megbízhatóság és az Ügyfélbarát használhatóság volt. Az alairom.hu legfontosabb küldetése, hogy tényleg az informatika világában annyira nem jártas felhasználó is könnyedén elboldoguljon a gombok nyomkodásával, a parancsok megadásával és a dokumentumon elhelyezendő -biometrikus- aláírás elhelyezésével. 

 

Milyen készülékekről felhasználóbarát az applikáció? 

Az alairom.hu szolgáltatás és a mySigno/SignPad applikáció minden olyan informatikai eszközön használható, amely alkalmas kézi aláírás kezelésére.

 

Várhatóak még fejlesztések a közeljövőben? Esetleg további funkciók bővítésével?

Célunk, hogy a szolgáltatás funkcióit, ne csak mi, hanem a partnereink ötletei is irányítsák és bővítsék. Mi a megvalósítók vagyunk, a feladatunk hogy az igényeknek megfelelő terméket/szolgáltatást nyújtsuk ügyfeleinknek. Az igazi felhasználók nem mi vagyunk, hanem azok az Ügyfelek, akik tényleg a telefon másik oldalán használják és nyomkodják az alairom.hu szolgáltatását és applikációját.

 

Köszönjük szépen az interjút! 

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem