Boldogság vs. fenntarthatóság? Nem zárják ki egymást.

közzétéve: 2022. szeptember 12., hétfő
Fenntarthatóság papírmentességgel, elektornikus aláírással.

Még ma is találkozhatunk olyan emberrel a környezetünkben, aki úgy gondolja, túl sok erőfeszítésbe és boldog pillanatok feláldozásába kerülne, ha a fenntarthatóságot választaná. Ebben vajon van igazság? Most utánajárunk.

A filozófusok már régóta úgy látják, hogy minket embereket leginkább a boldogság vágya hajt, döntéseinket is nagy százalékban érzelmi alapon hozzuk meg. Legyen szó hétköznapi, apró döntésekről, vásárlási szokások elhagyásáról, vagy épp újak bevezetéséről, papírmentességre való átállásáról, esetleg munkahelyi sikerek eléréséről, vagy bármilyen egyéb tevékenységről. Mit jelent mindez a környezettudatosság területén? Egyértelműen azt, hogy az emberek a környezettudatos döntéseket is a boldogsággal hozzák összefüggésbe. Vagyis elmondható, hogy akkor lesz valaki környezettudatos, ha valamilyen formában az örömét leli benne. Éppen ezért fontos tisztázni magunkban azt a tényt, hogy a fenntartható életmód nem jár boldogtalansággal, éppen ellenkezőleg. 

Különböző termékek felhalmozásával, ruhatárunk folyamatos lecserélésével, vagy elektronikai eszközök idő előtti változtatásával, esetleges élelmiszer pazarlással, netán a papír felesleges használatával csak egyre több és több hulladékot termelünk. Észre sem vesszük, de ezzel az életmóddal szisztematikusan romboljuk a környezetünket. A kényelmünk fenntartása pedig nem keverendő össze a boldogságunkkal.

Sokszor előrébb helyezzük pillanatnyi kényelmünket a környezettudatos cselekvéssel szemben, pedig ha változtatnánk ezen az attitűdön, sok esetben boldogabbak lehetnénk. Ha túlságosan átadjuk magunkat a fogyasztás adta örömöknek, csak pillanatnyi örömforráshoz jutunk, belemerülünk egyfajta hedonizmusba, amivel az utánunk jövő generációk sorsát tesszük kockára. 

A klímatudatos életmód 2022-ben már elkerülhetetlen és a boldogsággal kéz a kézben jár. Több filozófus szerint aki boldog, többször érzi hálásnak magát az életéért, így ezáltal gondoskodni akar mindarról, ami gazdagítja őt: a környezetéről és a körülötte lévő társadalomról. 

A klímatudatosság harmonikusabbá teszi az életünket, így ha még nem tettük, érdemes már ma megtennünk az ehhez szükséges, első lépéseinket. 

Mi tehetünk legelsőként? 

Kérjünk árajánlatot az alairom.hu-tól és tegyük papírmentessé a környezetünket, irodánkat. Vigyen minőségi változást az életébe, miközben tudatosan, okos döntést hoz a környezete védelméért. 

Ügyfélszolgálatunk már most a rendelkezésére áll:

info@alairom.hu

Oszd meg ismerőseiddel!
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem